INFECŢIA CU VIRUSUL HPV – CEA …

INFECŢIA CU VIRUSUL HPV - CEA ...

Cmi-Dr-Campean. G inecologie B ucuresti.ro

Publicat la: 11 Martie 2011 03:03

Ne trec fiorii cand auzim aceasta abreviere. Dar nu e de glumit! Infectia genitala cu HPV este frecventa dans randul populatiei, atat la femei, chat si la barbati – este cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala. Ti-am pregatit non articol detaliat, menit sa te informeze despre tot this trebuie sa STII dans LEGATURA cu acest virus. Citeste sfaturile noastre si Mergi la ginecolog!

HPV este, de FAPT, prescurtarea de la papillome humain Virus. Statisticile medicale arata ca peste 75% din persoanele virus actif dobandesc sexuelle acest, la non dat moment viata lor, dar, dintre acestia, 60% nu prezinta simptome. Dans Aceste cazuri, virusul poate chiar sa dispara TIMP dans functie de imunitatea organismului. Persoanele cu non sistem imunitar puternic au Sanse foarte mari sa scape de infectia cu HPV.

Tipuri de VPH. Au total, exista aproximativ 100 de tipuri diferite de HPV. Dintre acestea, 30-40 afecteaza zona genitala un Femeilor si un barbatilor, impartindu-soi dans doua categorii: cu risc oncogène scazut si cu risc oncogène crescut.

risc oncogène scazut Determina aparitia condiloamelor genitale sau, mai rar, pot de HPV Cauza usoare anormalitati. Circa 90% din leziunile provocate de condiloamele genitale sunt déterminée de tipurile 6 si 11 ale HPV.

risc oncogène crescut este foarte periculos pentru l’organisme de HPV. virus Daca de acest Ramane nedepistat si netratat la timp, cauzeaza probleme tombe si conduce la displazie cervicala. Dans timp, Determina aparitia cancerului de col utérin sau cancer la nivelul vulvei, vaginului sau penisului. Tipurile 16 si 18 cauzeaza aproximativ 70% din cancerele de col utérin, les soins inregistreaza en Ultimul une cresteri alarmante.

Cum se transmite VPH? Virusul se infiltreaza, practic, dans piele sau en mucoase si, de regula, este asimptomatic, din pacate. Majoritatea persoanelor nu prezinta niciun semn al infectiei. HPV se poate transmite pe cale sexuala, fara ca partenerii sa aiba habar de existenta acestuia, prin pointe de orice de contact génital directe cu o persoana deja infectata. Atentie! Virusul nu se transmite doar printr-un acte sexuel propriu-zis, ci este suficient ca partenerii sa intre en contact tegumentar. Actul ressuage sexuelle nu este o Conditie obligatorie un transmiterii HPV. nefericire Din, nici prezervativul nu protejeaza tegumentele expuse, pentru ca exista portiuni neacoperite de piele din zona genitala soins vin en contact direct. Transmiterea virusului se face poate din nefericire si altfel decat pe cale sexuala, prin maini infectate, lenjerie, prosoape, iatrogène si transmitere perinatala la nounascuti.

Ce sunt condiloamele genitale? Condiloamele genitale se prezinta sous forma de excrescente aparute pe piele si epiteliile genitale, sunt moi, nedureroase, de Culoare Rozalie. Apar de regula in zona genitala, fiind localizate la nivelul vulvei, dans vaginului interiorul, dans anusului jurul, pe colul uterin, pénis, scrot, coapse sau chiar dans regiunea inghinala. Ca aspect, condiloamele genitale pot fi plaque denivelate sau, unice sau multiple, mici sau mari, iar dans unele cazuri, conopidiforme (Adica seamana cu niste buchetele de conopida la scara mica).

Chiar si dupa CE vedeti imagini cu condiloamele genitale, este posibil sa nu le puteti recunoaste, deoarece acestea nu arata intotdeauna la fel, uneori fiind dificil de recunoscut si greu de depistat. Dupa contactul sexuelle cu o persoana infectata, leziunile pot aparea en decursul un mai multe saptamani sau chiar luni (pana la 9 luni) sau pot sa nu apara deloc.

Spre deosebire de cancerul de col utérin, condiloamele genitale nu prezinta non pericol pentru viata, dar pot fi jenante si pot afecta stilul de viata al persoanelor soins sufera de o asemenea afectiune. Exista riscul ca Aceste condiloame genitale sa recidiveze chiar si dupa CE ati efectuat tratamentul. En général, l’ONU din SFERT persoanele soins au facut tratament se confrunta cu recidive dans decurs de trei luni.

Ce este displazia cervicala? Acest termen descrie aparitia unor celule anormale pe suprafata colului uterin, cu modificari precanceroase. Celulele pot fi depistate cu ajutorul testului Babes-Papanicolau, cel mai citologic importante de soins examen indiqu Femeilor si-au inceput viata sexuala. Denumit si test Pap, Acesta verifica existenta de celule inainte ca ele anormale sa se Transforme en celule precanceroase sau chiar cancer de col utérin.

Displazia cervicala afecteaza femeile de toate varstele. Incidenta cea mai crescuta se intalneste la femeile cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani. De obicei, nu produire simptom niciun, AEÉC this nu poate fi decat facteur non ingrijorator pentru noi si tocmai de aceea trebuie sa fim la zi cu toate analizele de rigoare.

Cea mai frecventa forma une displaziei cervicale este cea usoara. Veste buna: acest pointe de displazie sont non favorabil pronostique, pentru environ 70% din cazuri se vindeca spontan. Exista si celelalte doua Genuri de displazie cervicala: Moderata si severa, soins nu se vindeca spontan si prezinta o rata crescuta de degenerare dans le cancer. Totusi, majoritatea Femeilor cu displazie cervicala Moderata sau severa se pot vindeca printr-un tratament Adecvat, dar este importante ca boala sa FIE depistata dans faza sa initiala.

Cum depistam virusul VPH? Exista Cateva recomandari foarte Importante de diagnostic in cazul infectiei genitale cu HPV. Sunt prezentate Cateva etape sau pasi pe ar soins trebui sa ii urmam, pentru protejarea Sanatatii noastre sau pentru depistarea problemelor aparute, de soins uneori nici macar nu stim sau nu avem cum sa stim, pentru ca nu se manifesta. Iata examenele si testele recomandate:

1. Examenul clinique este esential pentru diagnosticul leziunilor, en particulier pentru depistarea condiloamelor genitale vizibile. Daca sunt mai putin vizibile sau, pur si simplu, nu le recunoastem cu ochiul liber, atunci pot ele fi depistate de catre medicul spécialiste prin Aplicarea de l’acide acétique sau cu ajutorul biopsiei din zonele Suspecte clinique. Acest procedeu este posibil prin intermediul examenului microscopique al fragmentului de tesut. Aveti mare grija: Aplicarea de l’acide acétique trebuie realizata de catre médecin, nu incercati sa faceti nimic la voi acasa, pentru ca spécialiste Numai de non este dans Masura sa isi dea cu părerea referitor la depistarea clara un problemelor de Sanatate cu soin va confruntati. Prin urmare, Mergeti la ginecolog cel putin o données pe un si ori de cat ori observati ceva dans neregula, indiferent daca vi se pare ca exagerati sau aveti IMPRESIA ca va alarmati degeaba. Nu contează important este sa va duceti la docteur!

2. Testul Papanicolau este, dupa cum ati vazut mai devreme, cea mai importanta investigatie Diagnostica pentru depistarea displaziei cervicale. Practic, asa Putem depista si cancerul. Din nefericire, acest essai nu este suficient. El nu Ofera o 100% en griffes, habillement aratarea exacta un diagnosticului, pentru ca uneori da rezultate false (circa 15% -25% din cazuri). Daca Pap Testul arata ca dans organismul dumneavoastra exista celule atipice (anormale) soins provoaca aparitia cancerului, trebuie neaparat sa efectuati si alte teste suplimentare.

3. Testul HPV, denumit si tipajul HPV, reprezinta urmatoarea etapa Diagnostica la Test non Papanicolau anormal, ca urmare un asocierii dintre virusul HPV si cancerul de col utérin. Testul HPV evidentiaza materialul génétique (ADN) al virusului dans interiorul celuleor colului uterin. Daca testul este pozitiv si indica o tulpina risc inalt cu HPV, en cele mai multe cazuri este Vorba despre o leziune precanceroasa. Foarte importante de stiut este ca tipajul HPV nu inlocuieste testul Papanicolau. Daca ati facut testul HPV nu inseamna ca trebuie sa renuntati la testul Papanicolau.

4. colposcopia este alt non procedeu de diagnostic. Ea este indicata atunci cand celulele colului uterin sunt cu certitudine anormale. Daca se evidentiaza anomalii, trebuie neaparat sa va faceti o biopsie.

5. biopsia cervicala este ultima etapa en diagnostic si arata cu exactitate in ce Stadiu se regasesc celulele precanceroase si canceroase dans l’organisme. Dans Cadrul examenului de biopsie, se pot preleva Unul sau mai multe fragmente de tesut dans functie de leziunea decelata colposcopie. Tratamentul displaziei cervicale se bazeaza, en finale, pe rezultatul biopsiei.

Tratamentul infectiei genitale cu HPV. Dans cazul infectiei cu HPV, medicii folosesc mai multe metode de tratament, les soins se adreseaza modificarilor de la nivelul tegumentelor si mucoaselor cauzate de infectia cu papillome humain Virus. Unele leziuni se pot vindeca si spontan, datorita actiunii sistemului imunitar.

1. Tratamentul condiloamelor genitale. Condiloamele genitale pot fi indepartate prin: 1.-cauterizare chimica 2.-Aplicatii de substante speciale, chemotactice 3.-criochirurgie (inghetare) 4.-electrocauterizare (ardere) 5.-tratament laser cu 6.-cura chirurgicala. Condiloamele de Dimensiuni mari nu de soins raspund la terapie pot fi indepartate chirurgical. Trebuie sa stim si ca, uneori, pot condiloamele recidiva dupa tratament. De aceea, sunt necesare consulturi periodice de supraveghere si, finalement, efectuarea de tratament.

2. Tratamentul displaziei de col utérin. Aplicarea acestui tratament depinde de mai à plusieurs factori: severitatea leziunii, Tipul virusului HPV, factorii de risc asociati sau chiar preferintele pacientei. Dans cazul usoare de displaziilor, fara risc crescut, se recomanda efectuarea testului Babes-Papanicolau la intervalle de 4-6 luni, deoarece displazia usoara se vindeca de multe ori fara tratament.

Leziunile cervicale cu grad inalt necesita tratament cu indepartarea tesutului anormal si monitorizarea dupa tratament, cu efectuarea testului Babes-Papanicolau la non intervalle de 3-6 luni. De asemenea, dans cazul acestor afectiuni mai sévère, exista Cateva optiuni terapeutice: 1.-rezectie cu ansa diatermica (ERAD) 2.-vaporizare cu laser 3.-chirurgie (conizatie).

Masuri préventive. Pentru minimizarea riscului aparitiei infectiei cu HPV, medicii recomanda Cateva Masuri soins va feresc, en cele mai multe cazuri, de un virus asemenea: 1.-inceperea vietii sexuale dupa varsta de 18 ani – consulter anuel ginecologic, mai ales daca aveti activitate sexuala 2 .-efectuarea testului Papanicolau anuel 3.-evitarea comportamentului sexuelle cu risc crescut: practicati monogamia si Limitati numarul de Parteneri sexuali, pentru un expunerea réduire, pentru ca nici macar prezervativul nu Ofera protectie impotriva virusului HPV 4.-mentineti o imunitate puternica un organismului si asigurati-va o Alimentatie sanatoasa, iar daca este cazul, Multivitamine folositi 5.-vaccinarea (impotriva tulpinilor HPV 16 si 18, acestea au fost incriminer dans 70% dintre cazurile de cancer).

RELATED POSTS

 • Hpv simptome, tratament de virus HPV.

  Despre afectiunea ta Despre analizele conte chestionar simptome Interpretor valori analize hpv simptome Prietena unui var de-al meu un descoperit de curand ca sont hpv (nu Stiu CE tulpini), el…

 • Page d’accueil Ob Gyn, recherche ob gyn centre médical.

  Obstétrique et Gynécologie sciences de la reproduction Promouvoir notre vision d’excellence en obstétrique, de gynécologie et des sciences de la reproduction Notre mission est d’améliorer la…

 • Je vais hpv j’obtenir cancer_5

  Le lien entre le cancer du col utérin et le VPH (virus du papillome humain) Cette publication contient des informations sur les virus du papillome humain et son rôle dans le développement du…

 • le dépistage du VPH et de traitement pour les hommes, le dépistage du VPH pour les hommes.

  le dépistage du VPH et de traitement pour les hommes Je suis conscient des effets du VPH chez les femmes telles que le cancer du col utérin, mais s’il n’y a pas de signes et symptômes comment…

 • Maladies infectieuses, vigina desease.

  Bureau de la recherche Développement la recherche sur VA Maladies infectieuses Les maladies infectieuses sont des maladies causées par des organismes tels que des bactéries, des virus, des…

 • hpv Kind provoque cancer_7 cervicale

  Tests de Pap: Point de départ pour un diagnostic de cancer du col utérin Le but d’un test Pap, le test le plus fiable à ce jour pour le cancer du col, est d’échantillonner les cellules…

Laisser un commentaire